vrijdag 15 april 2011

Gezien: Kim Wilde @ Tivoli, Utrecht (20-3-2011)


Ik noem haar altijd gekscherend mijn eerste grote liefde. Want als klein jongetje was ik begin jaren '80 behoorlijk onder de indruk van haar. Het gaat over Kim Wilde. En tja, als die oude vlam dan komt optreden in Utrecht, dan is het toch een soort van verplichting om daar heen te gaan.

En wat een goede keuze was dat. Kim Wilde blijkt een bonte verzameling muzikanten meegenomen te hebben, veelal familie. Zo speelt haar broer Ricky Wilde de gitaar als - inderdaad - een wilde en mag haar nichtje Ginger Wilde beeldschoon staan te zijn naast haar beroemde tante. De basgitarist tenslotte, is geen familie, maar is wel duidelijk uitgekozen op zijn mate van extravaganza. Een interessant gezelschap al met al, en dan hebben we het nog niet eens over tante Kim zelf gehad.

Die staat namelijk te één brok positieve energie uit te stralen op het podium alsof de jaren nog helemaal niet aan het tellen zijn (ze is inmiddels 50) én alsof ze nooit is weggeweest. Want tot een paar jaar geleden was ze helemaal gestopt met zingen en stortte ze zich op het tuinierswezen. Niet onverdienstelijk trouwens, want ze presenteerde tuinier-programma's in Engeland en schreef tevens meerdere boeken over dit onderwerp.

Tja, bij zoveel nostalgie en jeugdsentiment in combinatie met zo veel positieve energie vanaf het podium kon ik een aantal maal een traantje van ontroering bijna niet onderdrukken, en komt dit concert, geheel tegen de verwachting vooraf in, in mijn top 10 aller tijden. Een top 10 overigens, die nog een keer daadwerkelijk zal moeten worden samengesteld, wat daar precies verder allemaal nog in zou moeten komen te staan? Daar moet nog eens flink over worden nagedacht...

Relevante links:
"Chequered Love" live @ Tivoli on Youtube
"Never Trust a Stranger" live @ Tivoli on Youtube
"Kids in America" live @ Tivoli on Youtube
"Cambodia" live @ Tivoli on Youtube


1 opmerking:

  1. Hi and thanks for this article.
    Kim was just before 18 March in Paris, a wonderful concert!
    Soon, JPaul ...
    More news on Kim Wilde here:
    http://www.day-by-day-kim-wilde.over-blog.com

    BeantwoordenVerwijderen