zaterdag 16 juli 2011

Picture:disc - The Fall - Hit the north - 1987


Relevante link:
"Hit the north" on youtube

Gezien: Andalusia (18 t/m 25 mei 2011)


Roadtrip Malaga - Fuente de Piedra - Antequera - El Torcal - Nerja - Salobreña - Alhambra de Granada - Guadix - Los Alcazares - Alicante

Relevante links:
Vervolg: klein weekje Barcelona

Gezien: The Raveonettes @ Tivoli De Helling, Utrecht (8-6-2011)


Deense indie-rock met gillende gitaren. Weinig aan toe te voegen, vet-cool! Zowel 'vet' als 'cool' in de letterlijke zin van de woorden. Vet als in vette gitaren en cool als in hip and happening!

Relevante links:
"Recharge and Revolt" live @ Tivoli De Helling
"Lust" live @ Tivoli De Helling

Gezien: Tricky @ Melkweg, Amsterdam (12-5-2011)



Het is de stoere (maar kleine) Tricky een klein beetje in de bol geslagen, zo bleek deze avond. Het draaide duidelijk niet zozeer om de muziek, maar om de man zelf. Het afgetrainde lichaam was in perfecte conditie, maar dat gold niet voor de 'sound'. De backing Vocals moesten hem te hulp schieten om er nog iets van te maken. Ongeïnspireerd, bijna arrogant naar het publiek is de beste totaal-omschrijving.
Hoewel, het grootste gedeelte van het publiek slikte de matige vertoning verblind (en verdoofd) door adoratie voor de man als zoete koek. Een geregisseerde "bestorming" van het podium door zogenaamde fans (die een wedstrijdje hadden gewonnen vermoed ik) maakte de teleurstelling compleet.

Relevante links:
Vent live @ Melkweg on Youtube

Picture:disc - Eight Wonder - When te phone stops ringing - 1988


Relevante links:

When the phone stops ringing on Youtube

vrijdag 15 juli 2011

Gezien: Motorama @ Paradiso, Amsterdam (26-5-2011)



Weer eens iets anders: een band uit Rusland. Inclusief man met vies snorretje. In siberische kalmte en zonder enige interactie met het publiek worden er warme electro/pop nummers ten gehore gebracht welke door het publiek alsnog worden omarmd. Fascinerend.

Relevante links:
"Anchor" live @ Paradiso on Youtube
"Compass" live @ Paradiso on Youtube
"Seagulls" live @ Paradiso on Youtube

Gezien: Asobi Seksu @ Paradiso (25-4-2011)


Ze zijn al een tijdje bezig, want dit was de tweede keer dat ik ze live mocht aanschouwen in de kleine zaal van Paradiso. Echt groot worden ze kennelijk nog niet, maar het is heerlijke shoegazer met een leadzangeres met een stem die zo a-melodieus is dat het weer melodieus wordt.

Relevante links:
Thursday by Asobi Seksu on Youtube