zondag 13 februari 2011

Picture:disc - Warsaw - Gutz (1977)

Relevante Links:
Gutz on Youtube

Picture:disc - The Gossip - Listen Up! (2007)

Relevante Links:
Listen Up! on Youtube

Picture:disc - Jane Aire & The Belvederes - Call Me Every Night (1979)

Relevante Links:
Call Me Every Night on Youtube

Gezien: Sonic Soiree Festival @ De Brakke Grond, Amsterdam (10-2-11)


Sonic Soiree is een kleinschalig mini-festivalletje, dat een aantal keer per jaar plaatsvindt in de Brakke Grond. Up en coming bandjes geven act de présence, voornamelijk uit België. De Brakke Grond is immers niet voor niets een Vlaams Cultuurhuis, met voornamelijk ook Belgische medewerkers.

Op deze avond zag ik drie bandjes, de één nog interessanter dan de andere, en dat voor een fooitje van vijf euro:

Kiss The Anus Of A Black Cat: Ondanks dat de band vanwege de naam bij de aftrap al met 1-0 achter staat, vierden zij na het laatste fluitsignaal toch nog een afgetekende overwinning. Duistere, maar aanstekelijke liedjes, gebracht met een zeer bijzondere stem.

Bird On The Wire: In een gezellige setting met kussens en zitzakken in een kring om het podiumpje geeft de quasi-verlegen zangeres, tevens orgelspeelster en gitariste een aandoenlijke show weg. Er is geen basgitarist in de band, maar die wordt niet gemist, de liedjes ontlenen juist hun mooie breekbaarheid aan de afwezigheid van een baslijn.

Little Trouble Kids: Twee absolute anti-helden betreden het podium: bandlid 1 is een ietwat gezette dame, die een dijk van een schreeuw-stem blijkt te hebben en haar muziek maakt door met haar ongetwijfeld secuur uitgezochte hakjes op een blok hout te stampen. Bandlid 2 is qua uiterlijk de nerd van de avond. Op het moment echter dat hij zijn gitaar oppakt verandert hij als bij toverslag in een vuige rocker. Springend, schreeuwend, met zijn instrument zwaaiend en heen en weer rennend geven hij en zijn partner in crime een energieke show weg, die van tevoren niet voor mogelijk werd gehouden. Vooraf dachten ik en mijn schone gezelschap dat het een gezapig singer-songwiriter optredentje zou worden op basis van het ontbreken van veel instrumentarium op het dan nog lege podium. Maar hé, wie heeft er in godsnaam een drumstel nodig als je hakken hebt en wie gebruikt er nou een basgitaar als je ook al herrie voor tien kan maken met één gitaar?

Relevante links:
Kiss The Anus Of A Black Cat op Myspace
Bird on The Wire op Myspace
Little Trouble Kids op Myspace

Picture:disc - Deerhoof - Makko Shobu (2007)

Relevante Links:
Makko Shobu on Youtube

Picture:disc - Gary Numan - This is Love (1986)

Relevante Links:
This is Love on Youtube

Picture:disc - Pulled Apart By Horses - Holy State (2009)

Picture:disc - Bow Wow Wow - Do You Wanna Hold Me (1983)



Relevante Links:
Do You Wanna Hold Me on Youtube

Gezien: Novack @ Ekko, Utrecht (27-1-11)


Op advies van en samen met mijn lief Novack live beluisterd. Een ongewone bezetting (zes man, inclusief trompet en viool), een goed in elkaar zittende sound. Morgen (14-2-2011) treden ze op in "De Wereld Draait Door", dus wellicht hebben we dit bandje nu net gezien vóórdat ze groot werden. De tijd zal het leren.

Relevante links:
Alle verschillende hoesjes van de nieuwe CD op hun eigen muziek

Adidas Designer Retro Watch


Niet op e-bay geboden is altijd mis...